Cselényiné Kiss Margit honlapja

több érdekes témával is foglalkozik



Bécsi kávé - Karácsony

» 1 bögre habtejszín
» 1 teáskanál porcukor
» 90g ét vagy félédes csokoládé, darabolva
» 3 bögre frissen főzött erős fekete kávé
» 1/4 bögre csokoládé vagy kávé ízű krémlikőr (elmaradhat)
» 1 kis darab ét- vagy félédes csokoládé a csokiforgácshoz

Hozzávaló pohár:
A habverőt és a tálat tejszín felverése előtt hűtsük be. 1 teáskanál porcukrot és 2/3 bögre habtejszínt tegyünk a lehűtött tálba. Felverhetjük elektromos robotgéppel is, nagy sebességre állítva. Verjük addig, amíg a tejszínhabban megáll a habverő.
Lefedve 8 órára tegyük a hűtőbe. Ha kissé összeesett a tejszínhab a hűtés után, keverjük át lazán habverővel.
Terítsünk egy zsírpapírt a csoki alá a csokiforgácsok elkészítéséhez. A csokoládéból vagdaljunk forgácsokat egy krumplihámozóval.
Egy kis teflonlábasba tegyük a maradék 1/3 bögrényi habtejszínt, forraljuk fel közepes- kis lángon. A félédes- étcsokoládét adjuk hozzá, lefedve húzzuk le a tűzről. Hagyjuk, hogy elolvadjon teljesen a csokoládé (kb. 5 perc) a tejszínnel keverjük simára.
Öntsük a csokoládés keverékhez a forró kávét. Melegítsük kis lángon gyakran kevergetve, amíg a szélénél buborékok nem jelennek meg. A lángról vegyük le, csokoládé- vagy kávéízű krémlikőrt ízlés szerint adjunk hozzá.
Négy előmelegített bögrébe töltsük. Kanalazzunk tejszínhabot a tetejére, csokiforgáccsal díszítsük.
Kellemes Karácsonyi Ünnepeket!




 




Weblap látogatottság számláló:

Mai: 5
Tegnapi: 3
Heti: 17
Havi: 71
Össz.: 33 205

Látogatottság növelés
Oldal: sütés-főzés
Cselényiné Kiss Margit honlapja - © 2008 - 2024 - ancimanci.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »